Imbieras

Atsirado komentaras, kaip pačiam marinuoti imbierą. Aš to nedariau, nes yra pirkt marinuotų imbierų. Bet radau vieną receptuką, kurį čia ir pateiksiu.

Ingredientai:

  • 2 didelės imbiero šaknys
  • 1 stiklinė ryžių acto
  • 5-7 šaukštai cukraus
  • 1 šaukštas druskos

Kaip gaminti:

  1. Nulupkite imbiero šaknį
  2. Supjaustykite imbierą vidutinio dydžio gabalėliais ir pasūdykite
  3. Palikite imbierą dubenyje maždaug 30 min.
  4. Sudėkite imbierą į stiklainį
  5. Sumaišykite ryžių actą ir cukrų keptuvėje ir užvirkite
  6. Užpilkite karštą acto ir cukraus mišinį ant imbiero
  7. Atvėsinkite, tuomet uždenkite dangteliu ir padėkite į šaldytuvą
  8. Po savaitės imbiero spalva tampa šviesiai rožinė
  9. Supjaustykite plonomis riekelėmis ir patiekite
  10. Marinuotą imbierą šaldytuve galite laikyti apie mėnesį